Canyon Neuron ONfly: Een elektrische mountainbike die slechts 19 kg weegt

De voortdurende zoektocht naar innovatie in de wereld van elektrische tweewielers levert vaak verrassingen op, en de meest recente komt van Canyon. Op 29 april 2024 maakt de Canyon Neuron:ONfly zijn debuut, een elektrische mountainbike die de normen trotseert met zijn ultralichte gewicht van slechts 19 kilogram. Uitgerust met een Brose SX motor is deze technologische parel ontworpen voor sensatiezoekers die geen compromis willen sluiten tussen prestaties en lichtheid. In een groeiende markt voor elektrische mountainbikes is dit nieuwe model klaar om van zich te laten horen.

De technologische prestatie van Canyon

Het merk Canyon staat bekend om zijn innovatie en maakt indruk met de Neuron:ONfly en zijn composietstructuur van koolstofvezel. Het gebruik van dit materiaal, zowel sterk als licht, heeft geleid tot de bouw van een elektrische mountainbike waarvan de wendbaarheid op de voorgrond staat dankzij zijn verbazingwekkende lichtheid. Het hart van deze machine is een krachtige Brose SX motor, bekend om zijn betrouwbaarheid en hoge rendement, waardoor deze fiets zich onderscheidt in de categorie elektrische mountainbikes.

Canyon Neuron ONfly brose SX

De Neuron:ONfly onderscheidt zich nog meer wanneer het wordt vergeleken met zijn voorganger, de Neuron:ON. Met een aanzienlijke gewichtsvermindering biedt het ook een geoptimaliseerde batterijcapaciteit, waardoor langere ritten en moeiteloze beklimmingen mogelijk zijn.

Personalisatie en aanpassingsvermogen

De Neuron:ONfly is verkrijgbaar in verschillende versies om aan een gevarieerd klantenbestand te voldoen. Het verschil zit voornamelijk in de componenten, zoals de vering, met opties aangeboden door Rockshox en FOX, twee referenties in het veld. Ook de transmissie is niet vergeten, met systemen ontwikkeld door Shimano, SRAM en Deore, om elke fietser in staat te stellen de perfecte afstelling te vinden voor zijn rijstijl.

Lichtheid in dienst van prestaties

De lichtheid van de Neuron:ONfly is niet zijn enige troef; zijn prestaties in berggebieden zijn ook opmerkelijk. De nadruk op wendbaarheid resulteert in een dynamische en opwindende rijervaring, trouw aan de reputatie van de Neuron-serie. Deze elektrische mountainbike bewijst zich duidelijk als een concentratie van technologie die bedoeld is om bergtochten te revolutioneren.

Canyon bevestigt zo zijn positie als leider op het gebied van elektrische tweewielers. Dit model voegt zich bij een assortiment dat al bekend staat om zijn uitmuntendheid en veelzijdigheid. Met de komst van lichte elektrische mountainbikes, zoals de Neuron:ONfly, is er duidelijk een tendens naar gewichtsvermindering zonder concessies te doen aan kracht en autonomie, wat getuigt van de voortdurende verandering van de consumentenverwachtingen en de innovatieve reacties van fabrikanten.

Jeroen van Dijk
Geschreven door Jeroen van Dijk

Jeroen van Dijk, ervaren autojournalist met een passie voor elektrische voertuigen en innovatieve mobiliteit.