816 pk, dat is het vermogen van de hybride AMG GT.

Veel verder gaat dan de grenzen tussen sportprestaties en milieutechnologie, de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance stelt een nieuwe standaard in de wereld van supercars. Met een indrukwekkende vermogen van 816 paardenkrachten, vernieuwt dit hybride model de benadering van high-performance rijden. Met een sprankelende aankondiging op 22 april 2024, voldoet dit mechanische wonder aan de meest gedurfde verwachtingen van fans van het sterrenmerk en de autosport.

Een hybride monster met 816 paardenkrachten

Dit is de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, een supercar die de codes opnieuw uitvindt met zijn rauwe vermogen van 816 paardenkrachten. Deze buitengewone auto beperkt zich niet tot indrukwekkende cijfers, maar zet ze ook neer als nieuwe mijlpalen op het gebied van high-performance voertuigen. Met een 4-liter V8 biturbo-motor die 612 paardenkrachten ontwikkelt en een elektrische motor van 204 paardenkrachten, kan deze hybride zich meten met de prestaties van de V8 in de Mercedes-AMG-familie en wedijveren met vele concurrenten.

De complexe hybride architectuur, een slimme combinatie van thermische en elektrische kracht gevoed door een batterij van 6,1 kWh, maakt dat deze GT bliksemsnel accelereert: van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden. Wat de topsnelheid betreft, heerst hij met een indrukwekkende 320 km/u. Maar technologie draait niet alleen om pure prestaties; hij biedt ook een elektrische rijbereik van 13 kilometer, een ongekende prestatie gezien het grote gewicht. Het vraagstuk van het gewicht wordt echter aangepakt door een reeks geavanceerde technologieƫn, die zorgen voor een opwindende rijdynamiek. De keuze tussen verschillende rijmodi vergroot de flexibiliteit van deze supercar en biedt een ervaring die is afgestemd op elke rijambitie.

De engineering van een hybride supercar

De GT 63 S E Performance blinkt ook uit in zijn hybride design, een uitdaging waarin het sportieve karakter van AMG en de duurzame visie van Mercedes tegenover elkaar staan. Michael Schiebe, het hoofd van Mercedes-AMG GmbH, is erg lovend over dit model. Hij benadrukt de succesvolle symbiose tussen een iconisch geluid en een directe respons van de elektrische motor, waardoor de rijervaring naar nieuwe opwindende hoogten wordt gestuwd.

De synthese van emotie en prestatie

Verder dan de cijfers en technische specificaties, overstijgt de Mercedes-AMG GT 63 S E Performance de verwachtingen op het gebied van sensaties. Elke acceleratie, elke bocht is ontworpen om ongeƫvenaard rijplezier te bieden. Fans van pure prestaties en liefhebbers van innovatie zullen genieten van dit model, dat niet alleen een standaard neerzet, maar ook de essentie van rijplezier belichaamt.

Jeroen van Dijk
Geschreven door Jeroen van Dijk

Jeroen van Dijk, ervaren autojournalist met een passie voor elektrische voertuigen en innovatieve mobiliteit.