Langverwacht, de Mazda6 maakt een geweldige comeback.

In een constant veranderende auto markt maakt de Mazda6 een sensationele comeback met een nieuw model, de EZ-6. Deze nieuwe versie zal echter alleen op de wegen in China te vinden zijn, wat de specifieke strategie van Mazda voor deze enorme markt weerspiegelt. Met grote nieuwsgierigheid ontdekken we de Mazda EZ-6, met boeiende kenmerken en een vleugje technologie waar al over wordt gesproken. Het wekt veel interesse op vanwege de aangekondigde prestaties en futuristische functies, terwijl het trouw blijft aan de dierbare Jinba-ittai-filosofie van het merk. Mazda licht ook een tipje van de sluier op over het Arata-concept, dat de basis legt voor een toekomstige elektrische koers voor het Japanse bedrijf.

De Mazda EZ-6 herdefinieert luxe

mazda ez 6

Terugkerend naar zijn prestigieuze afkomst, keert de Mazda6 terug als de Mazda EZ-6, een moderne sedan speciaal ontworpen voor Chinese bestuurders. Met afmetingen van 4,92 meter lang, 1,89 meter breed en 1,49 meter hoog maakt hij indruk met zijn gestalte en elegantie. Echter, het echte vooruitgang bevindt zich in het hart van deze nieuwkomer, met opties voor oplaadbare hybride- of elektrische aandrijvingen. Bestuurders die op zoek zijn naar autonomie zullen blij zijn te horen dat de EZ-6 tot wel 600 kilometer belooft voor de elektrische versie en meer dan 1.000 kilometer voor de hybride versie.

De meest innovatieve rijervaring

De Mazda EZ-6 is niet alleen een lust voor het oog; hij is ook een plezier om te rijden. Zijn ontwerp als achterwielaandrijving en ideale gewichtsverdeling van 50:50 voor de elektrische versie garandeert een evenwichtige en dynamische rijervaring die trouw is aan de Jinba-ittai-filosofie van Mazda, die harmonie tussen de berijder en het voertuig bevordert. Deze synergie bereikt een nieuw niveau dankzij de geavanceerde technologie die hij aan boord heeft.

MAZDA6

Technologie die uw wensen anticipeert

Het interieur van de Mazda EZ-6 is net zo spectaculair als zijn prestaties. Uitgerust met een 10,2-inch digitaal instrumentarium en een 14,6-inch touchscreen, biedt hij een verbonden en intuïtieve omgeving. Het hoogtepunt is zijn stemgestuurde automatische parkeersysteem, waarmee het de intelligentie van het concept en de nadruk op comfort en veiligheid benadrukt.

Arata: Een stap richting de toekomst

De introductie van het Arata-concept gaat gepaard met de lancering van de EZ-6 en werpt een blik op de visie van Mazda voor duurzame mobiliteit. Dit gedurfde concept suggereert dat het merk zich voorbereidt op een elektrische toekomst. Beïnvloed door traditionele waarden en de nieuwste technologische innovaties lijkt Mazda vastberaden om een toekomst te creëren waarin geëlektrificeerde voertuigen een centrale rol spelen in het assortiment.

Jeroen van Dijk
Geschreven door Jeroen van Dijk

Jeroen van Dijk, ervaren autojournalist met een passie voor elektrische voertuigen en innovatieve mobiliteit.